Scurt Istoric

Inainte ca asociatia sa se constituie in persoana juridica, ea a existat ca si grup de initiativa al parintilor. Iunie 2012 a fost punctul de inceput al grupului de initiativa. al parintilor reprezentata de Raican George si Slobozeanu Sanda, in colaborare cu Primaria Municipiului Fetesti, in speta domnul primar Gheorghe Catrinoiu si conducerea ANCAAR reprezentata de presedinta acesteia, d-na Georgeta Crisu, am reusit printr-un efort comun infiintarea asociatiei ANCAAR Filiala Fetesti Centrul de zi Lucia. Perioada de tranzitie de la grup de initiativa la asociatie cu personalitate juridica a fost de 2 luni, mai exact pe data de 7 August 2012 asociatia a dobandit statutul de persoana juridica. Una dintre primele activitati ale asociatiei a fost dezvoltarea unei campanii pentru obtinerea spatiu locativ unde ne desfasuram in prezent activitatea.

Centrul “LUCIA” – Infiintare

La inceput La inceput La inceput La inceput

In urma sedintei consiliului local al Municipiului Fetesti din data de 30.08.2012, dupa o prezentare a proiectului grupului de initiativa al parintilor, in fata domnului primar al municipiului Fetesti domnul Gheorghe Catrinoiu precum si a membrilor cabinetului condus de acesta, am obtinut cu majoritate de voturi acordarea spatiului din strada Calarasi nr.400 Fetesti adica Centrul de zi Lucia.

 

Centrul dispune de dotari corespunzatoare standardelor, jocuri educative, calculatoare, oglinzi logopedice, etc.- toate obtinute numai prin donatii. La inceput nu se stiau multe despre autism, cei mai multi aveau prejudecati vis-a-vis de copiii cu autism, dar mai tarziu parintii au depasit barierele impuse de comunitatile din care fac parte si au demonstrat ca:

Copiii cu autism sunt tot copii, doar ca ei sunt mai speciali! Autismul nu este o boala contagioasa dar indiferenta da.

Misiune?

 a) oferirea de servicii de recuperare / îngrijire pentru copii si tineri cu tulburari din spectrul autist si dizabilitati asociate;

 b) evaluarea, ca intervenție timpurie, ce identifica nevoile si resursele individuale ale copilului și familiei acestuia;

 c) furnizarea serviciilor cu flexibilitate, receptivitate, disponibilitate, empatie;

 d) cresterea calitatii vietii persoanelor cu dizabilitati si a familiilor acestora;

Viziune:

“Cel mai bun mod pentru a nu te simti neajutorat este să te ridici  si să faci ceva. Nu astepta ca lucrurile bune să ti se întâmple.
Dacă vei face tu, ca lucrurile bune să se întâmple, vei umple lumea de sperantă  si te vei umple si pe tine de sperantă.”

(Barack  Obama)

Ce este Autismul?

Autismul este o tulburare neurobiologica in care sunt afectate dezvoltarea normala a abilitatilor de comunicare, interactiune sociala, a functiilor cognitive si a comportamentului. Cum depistam cu usurinta semnele autismului?

Copilul:

  • Evita contactul vizual
  • NU raspunde la numele sau
  • Flutura mainile, se invarte in cerc, merge pe varfuri, se balanseaza de pe un picior pe altul sau alte stereotipii
  • Nu arata cu degetul
  • Nu suporta sau este indiferent la zgomote puternice
  • Nu sesizeaza pericolele
  • Este autoagresiv sau heteroagresiv pentru ca nu-si poate controla frustrarile
  • Are dificultati in a-si arata emotiile si a le intelege pe ale celorlalti
  • Poate avea preferinte alimentare bizare
  • Pare insensibil la durere

Daca observati cateva din aceste semne la copilul dvs. este de preferat sa apelati la un specialist in recuperarea copiilor cu autism.

Campanii LOBBY si ADVOCACY

In urma sedintei consiliului local al Municipiului Fetesti din data de 30.08.2012, am obtinut cu majoritate de voturi acordarea spatiului din strada Calarasi nr.400 Fetesti adica Centrul de zi Lucia.

Cum puteti sa ajutati asociatia?

Daca sunteti persoana fizica puteti dona 3,5% din impozitul pe venit prin completarea formularului 230 (pentru un singur venit), sau formularul 200(pentru venituri multiple). Daca sunteti persoana juridica, puteti dona 20% din impozitul pe profit printr-un contract de sponsorizare semnat cu ANCAAR filiala Fetesti.

Fiti alaturi de noi!

Ne mai puteti ajuta prin cumpararea produselor confectionate de voluntarii, parintii sau angajatii asociatiei, pe care le puteti gasi la sediul Centrului sau prin donarea de materiale didactice.
Cod fiscal: 30532212
Cont BCR Sucursala Fetesti: RO28RNCB0171161743520001

Cum sa devii beneficiar?

Doneaza si tu

*plateste in siguranta cu cardul prin mobilpay.
Meniu